Stan sa visećim krevetom

stan-sa-visecim-krevetom-1

Pronaći prostrani i jeftin stan u gradu nije baš jednostavna stvar, pogotovo ako se radi o Londonu. Stan iz ove priče upravo je smješten u tom gradu i karakterizira ga kao i većinu stanova manjak prostora. Unatoč maloj površini ovaj stan nudi sve što i dosta veći stanovi, a da nije prenatrpan i da možemo slobodno njime prošetati.

stan-sa-visecim-krevetom-2

Prvo što ćete primjetiti je krevet koji visi sa stropa dnevnog boravka. Do njega se dolazi uskim stubama koje vode na krov odnosno terasu stana. Na ovaj način dnevni boravak nije zakinut oduzimanjem prostora, dok stanar netreba svakodnevno izvlačiti/sklapati krevet kao što je to primjer u mnogim garsonjerama.

stan-sa-visecim-krevetom-3

stan-sa-visecim-krevetom-4

Idući detalj koji je također donio veliku uštedu prostora je neobična kombinacija kuhinje, blagavaone i kupaonice. Možda malo neobična kombinacija, ali zapravo je vrlo djelotvorna. Kada je postavljena na kraju prostorije uz zid, stoga nije toliko uočljiva, a uz nju je postavljen i zastor. Na zidu su postavljene police za cipele, dok je kanta za smeće ugrađena u ormar tako da nije vidljiva.

stan-sa-visecim-krevetom-5

stan-sa-visecim-krevetom-6

stan-sa-visecim-krevetom-7

stan-sa-visecim-krevetom-8

stan-sa-visecim-krevetom-9

stan-sa-visecim-krevetom-10

stan-sa-visecim-krevetom-11

stan-sa-visecim-krevetom-12

 

Izvor: Home-designing.com