Novi izgled starog stana

Novi izgled starog stana

Novi izgled starog stana

Dizajnerica iz Studia Perri Interior Design i njezin suprug kupili su stari stan u predgrađu Tel Aviva i potpuno ga obnovili. Stan površine 120 kvadrata nalazi se u zgradi na rubu brda, s velikim prozorima na istočnoj i južnoj strani koje gledaju prem obližnjem parku.

Jedna od stvari koja ih je privukla kupnji stana bila je dnevna svjetlost u stanu i potencijal prostranih soba. Stan sadrži kuhinju s blagovaonicom, dnevni boravak koji spaja zatvoreni balkon, 3 spavaće sobe, 2 kupaonice i praonicu rublja. Adaptacija je uključivala zamjenu svih električnih i vodovodnih instalacija.
Prilikom adaptacije većina unutarnjih zidova je uklonjena, kuhinja koja je bila odvojena prostorija sada je dio otvorenog dnevnog prostora, strop i podovi bili su u lošem stanju, zapravo sve je trebalo potpuno adaptirati osim dječje sobe.

Novi izgled stana daje mu svježinu, razigranost, kombinira stilove i okuplja obitelj svom dnevnom prostoru. Kuhinja je dizajnirana u dvije nijanse sive boje, sa detaljima u ružičastoj i zlatnoj, te drvnenim policama. Blagovaonica pokraj nje prati taj stil sa starinskim drvenim stolom za blagovanje, modernim stolicama u bijeloj i žutoj boji, te balonskim svjetiljkama iznad.

U dnevnom boravku nalaze se dvije stare sofe koje su iznova tapecirane. Zatvoreni balkon koji se nastavlja na dnevni boravak koristi se kao igraonica za djecu, a dodana je i viseća stolica i prozorske klupčice koje također služe za sjedenje. Antikni ormarići poslužili su kao baza za umivaonike u kupaonicama od kojih je jedan obojen zelenom bojom, a drugi je ostao u izvornoj boji drva.


Izvor: Myhouseidea.com Fotografije: Gidon Levin