Najmanji stan u Italiji

Kada kupujemo stan ili kuću uvijek nastojimo za raspoloživi novac dobiti što više kvadrata. U ponekim slučajevima kvadratura zna biti dosta mala, ali barem znamo da su to naša “četiri zida”. Ovaj stan smješten u Rimu ima površinu od svega 7 m² i za tu kvadraturu je iznenađujuče prostran. Za uređenje stana zaslužan je arhitekt i dizajner Marco Pierazzi koji je odlično preuredio stari zapušteni prostor.

najmanji-stan-u-italiji-2

Zgrada u kojoj je stan smješten izgrađena je oko 1700. godine i preuređena je u moderan prostor. Stan je u vlasništvu arhitekta koji ga je preuredio i služi mu za iznajmljivanje prijateljima koji dolaze u grad. Stan odlično služi kao privremeni dom, ali za dugoročno stambeno rješenje ipak bi bio malo premali.

najmanji-stan-u-italiji-3

Stan ima kuhinju sa osnovnom opremom u kojoj se nalazi sklopivi stolić kako nebi zauzimao prostor kada nije potrebno. U nastavku kuhinje smještena je kupaonica. Spavaća soba koja je ujedno i dnevni boravak nalazi se iznad kuhinje i do nje se dolazi uskim stepenicama. Otvor od stubišta moguće je zatvoriti kada se osoba smjesti na katu kako bi se osigurali od mogućih nezgoda.

najmanji-stan-u-italiji-4

najmanji-stan-u-italiji-5

najmanji-stan-u-italiji-6

najmanji-stan-u-italiji-7

najmanji-stan-u-italiji-8

najmanji-stan-u-italiji-9

najmanji-stan-u-italiji-10

najmanji-stan-u-italiji-11

Ovako je prostor izgledao prije preuređenja

najmanji-stan-u-italiji-12

najmanji-stan-u-italiji-13

 

Izvor: Businessinsider.com