Interijer za obitelj s malom djecom

Svijetao stan u novogradnji s velikim terasama i pogledom na Prag. Gdje se kuha, jede, radi, gdje se djeca igraju, gledaju TV, čitaju, stvaraju i spavaju.

Kao dio reorganizacije prostora, prvo smo odvojili dio dnevnog boravka i pretvorili ga u radnu sobu, sobu za igru i sobu za goste spojili u jednu, kako bismo pretjerano monumentalni stan pretvorili u praktičniji prostor za obiteljski život. Ovo je dodalo još jedan sloj potencijalnih živih konstelacija, začinjenih sposobnošću monumentalizacije prostora u bilo kojem trenutku otvaranjem velikih kliznih vrata koja mogu neprimjetno nestati iza velike police za knjige. Korak po korak, stan je zatim opreman namještajem dizajniranim tako da odgovara prostoru i njegovim stanarima, bilo da se radilo o blagovaonskom stolu i klupi, garderobi, kuhinji, šanku, radnim stolovima, spavaćoj sobi ili igralištu za djecu.

Dobar arhitektonski projekt uvijek uključuje dobro usklađenu tehničku infrastrukturu: grijaća tijela, ventilacijske rešetke za rekuperaciju, zatvarače i razvodne ploče ispod vrata svih vrsta, mjerenje i upravljanje. Medijske veze. U tom pogledu interijeri u novogradnjama uvijek su izazov. Između ostalog, treba se pomiriti upravo s ograničenjima koja nameće već izgrađena tehnička infrastruktura, koja obično prati neka jednostavna tehnička rješenja. Pažljivom i tehnički upućenom promatraču stoga neće nedostajati ventilirani grijaći poklopci, skriveni kanali nape ili priključci za medije kojima se moralo prilagoditi.

Studio: No Architects

Dizajneri: Jakub Filip Novák, Daniela Baráčková, Veronika Amiridis Menichová

Lokacija: Prag

Površina stana: 228 m²

Godina izgradnje: 2022

Fotografije: Studio Flusser