Dom ljubitelja starih filmova

Ovo je dom ljubitelja starih filmova, odnosno Španjolskog filmskog kritičara Balmori Guillerma, a za njegovo uređenje zaslužna je dizajnerica interijera Susan Sendin. Cilj preuređenja bio je dom u kojem će vlasnik moći raditi, ali i odmoriti se i opustiti nakon toga. Drvene konstrukcije i zidovi od opeke su sačuvani kako bi pružili poseban šarm i toplinu koju industrijski izrađeni elementi ne mogu nadomjestiti. Stan je ispunjen slikama filmskih zvijezda i scenama iz raznih filmova. Glavni prostor u stanu zauzimaju dnevni boravak, blagavaona i prostor za rad. Na zidu dnevnog boravka ugrađene su police koje sadrže ogromnu filmsku kolekciju, a u sklopu polica ugrađen je televizor sa DVD playerom i ostalim multimedijalnim uređajima. Kombinacija drvene konstrukcije i zida od opekarskih blokova dijeli dnevni boravak od blagavaone.

dom-ljubitelja-starih-filmova-2

dom-ljubitelja-starih-filmova-1

dom-ljubitelja-starih-filmova-3

Blagavaona osim svoje primarne funkcije služi i kao soba za sastanke. Na zidu blagavaone postavljena je velika slika sa scenom filma iz 1937 g. (probajte otkriti naziv filma).

dom-ljubitelja-starih-filmova-4

dom-ljubitelja-starih-filmova-5

dom-ljubitelja-starih-filmova-6

Ured kao i dnevni boravak sadrži police ugrađene uz kompletni zid, samo što u uredu na policama nisu posloženi filmovi, već knjige o filmovima i filmskoj umjetnosti.

dom-ljubitelja-starih-filmova-7

[sam_ad id=”2″ codes=”true”]

dom-ljubitelja-starih-filmova-8

dom-ljubitelja-starih-filmova-9

Studijski reflektori zamjenili su klasične svjetiljke i lampe po stanu. Spavaća soba ukrašena je vintage detaljima, a najuočljivija je škrinja ispred kreveta.

Izvor: Nuevo-estilo.micasarevista.com

facebook-like-banner-300x100