Penthouse nastao spajanjem dva stana

Cijene stanova već od 500 eura po kvadratu

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tažene cijene stanova tijekom listopada bile 0,1 posto niže no mjesec ranije.

stan-varsava-by-plasterlina-4

Unatoč mjesečnom padu od 1,3 posto, najviše cijene stanova tijekom listopada su zabilježene na području Dubrovnika gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 3062 eura. Korak iza njega našla se Opatija u kojoj je prosječna tražena cijena iznosila 2974 eura po metru kvadratnom, što je tek 0,2 posto manje no mjesec ranije.

Cijene stanova više no u brojnim drugim gradovima tijekom listopada su zabilježene i u Splitu gdje je cijena metra kvadratnog bila 2216 eura, te u Umagu 1949 eura. Porast cijena tijekom listopada je zabilježen u Zadru u kojem se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1797 eura što je 0,6 posto više no mjesec ranije.

stan sa toboganom

Na drugom kraju Hrvatske zabilježene su potpuno drugačije, te mnogo niže cijene. Tako se, prema podacima oglasnika Crozilla.com, unatoč najvećem mjesečnom porastu cijena od 2,8 posto, u Sisku za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 728 eura. U Bjelovaru je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila tek 769 eura, a u Osijeku 948 eura.

Najveći mjesečni pad zabilježen je u Slavonskom Brodu gdje su cijene tijekom listopada bile 2,9 posto niže no mjesec ranije, a za jedan se „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 799 eura.

Varaždin i Zagreb jedini su gradovi u unutrašnjosti u kojima je, prema podacima oglasnika Crozilla.com tijekom listopada prosječna oglašavana cijena „kvadrata“  stana bila veća od 1000 eura. U Varaždinu su cijene pale za 0,4 posto i spustile se na 1114 eura po metru kvadratnom, dok su se na području Zagreba spustile za 0,2 posto, pa je prosječna tražena cijena „kvadrata“ iznosila 1620 eura.

stan-sa-3d-plocicama-4

Stanovi u Zagrebu već od 500 eura po kvadratu

Kvalitetna novogradnja na dobroj lokaciji vrlo je tražena i lako pronađe kupce, dok su nekretnine starije gradnje nešto slabije tražene, te su ujedno i njihove cijene nešto niže. Tako se na području Zagreba mogu pronaći stanovi s cijenama već od 500 eura po metru kvadratnom.

Stanovi takvih cijena nisu rijetkost u kontinentalnom području, no može ih se pronaći i na moru. Tijekom listopada Pula, Rijeka ili Senj samo su neki od gradova u kojima su se na oglasniku Crozilla.com mogli pronaći oglasi za prodaju stanova po iznimno niskim cijenama „kvadrata“.

Stanovi s takvim cijenama najčešće su starije gradnje, zahtijevaju dodatna ulaganja i adaptaciju ili je, pak riječ o stanovima većih površina kakvi i inače imaju nešto nižu cijenu „kvadrata“ od prosječne.
Gdje se traže stanovi za prodaju?

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su se tijekom listopada najviše pretraživali stanovi na području Zagreba, Splita, Zadra, Osijeka i Pule. Kada je riječ o najtraženijim stanovima, onima na području Zagreba, najviše se pretraživala ponuda oglašenih na području centra, Trešnjevke, Maksimira i Jaruna. Potencijalni strani kupci koji su pokazali interes za stanovima za prodaju, u listopadu su putem oglasnika Crozilla.com najčešće pretraživali one na području Zagreba, Splita, Zadra, Makarske, Pule i Krka.

 

Save

Save

Save