Ideje za uređenje smeđe spavaće sobe

Ideje za uređenje smeđe spavaće sobe

Ako više volite zemljane boje kao odabir za zidove spavaće sobe, tada imate mnogo mogućnosti za njeno uređenje. Smeđi zidovi odbijaju manje svjetla, a istovremeno pružaju blažu shemu boja. Ako je to ono što želite, onda je spavaća soba sa smeđim zidovima idealna za vas. Unatoč onome što ste možda čuli ili vidjeli, smeđa boja može biti komplicirana za usklađivanje sa ostatkom spavaće sobe. Dakle, evo nekoliko prijedloga i primjera uređenja spavaće sobe smeđom bojom.

Ideje za uređenje smeđe spavaće sobe

Ako imate obične smeđe zidove, dodavanje drvenog namještaja sa vidljivom teksturom materijala može pružiti lijepe kontrastne teksture. Drvene površine koje koristite trebaju biti različite nijanse smeđe boje, kako bi se izbjegla prevelika ujednačenost. Ako imate tamno smeđe zidove, onda koristite namještaj izrađen od svjetlijeg drva. Za svjetlo smeđe zidove, neke vrste oraha mogu biti ono što želite.

Ideje za uređenje smeđe spavaće sobe

Pod spavaće sobe idealno je mjesto za korištenje drva i njegove izvorne teksture. Budući da pod i zidovi zauzimaju veliku površinu u vašoj spavaćoj sobi, trebali biste osigurati da su boje usklađene.. Ako ne želite koristiti pravo drvo za pod sobe, postoje mnoge imitacije koje daju sličan rezultat. Moderne podne obloge mogu izgledati gotovo identično stvarnim drvenim oblogama. Povoljnije su za ugradnju, a ako već nemate podove od prirodnog drva, imate više mogućnosti s bojama i teksturama koje možete izabrati.

Ideje za uređenje smeđe spavaće sobe

Smeđu boju možete dodati i kao razne dodatke i dekoracije za vašu spavaću sobu. Mekani tepih daje vašoj spavaćoj sobi ugodan prirodni izgled koji omekšava geometriju sobe. Također je sjajno hodati na krznenoj prostirci kad ustanete ujutro ili se opuštate spremni za krevet. Tkanine možete koristiti na nekoliko različitih mjesta u svojoj spavaćoj sobi. Krzneni tepih može biti odličan izbor za nadopunu poda. Krznene jastučnice mogu biti udobne za odmaranje glave. Ako u vašoj spavaćoj sobi imate sjedala, tada će se krzneni prekrivači izvrsno smjestiti. Ne morate upotrebljavati pravo krzno. Možete pronaći obilje imitacija krzna za koje nije potrebno ubijanje životinje samo da biste se udobno prošetali. Ove opcije od umjetnog krzna često su i jeftinije od pravog krzna te imaju više izbora u pogledu oblika koje možete koristiti za tepihe i slične predmete.

Ideje za uređenje smeđe spavaće sobe

Ponekad je potrebno razbiti preveliku količinu smeđe boje sa nekoliko dekoracija svjetlije boje. Posteljina je dobar način za tu primjenu. Bijela posteljina i presvlaka namještaja pružit će lijep kontrast tamnijim tonovima i spriječiti da vaša spavaća soba ne bude previše tamna.

Izvor: Decoholic.org