Na vrhu nebodera napravio brdo

Jedan je kineski profesor na vrhu nebodera sagradio bizarnu građevinu, i to u samom središtu glavnog grada Kine. Kineski profesor Zhang Biqing u samom je središtu Pekinga na vrhu jednog 26-katnog nebodera sagradio ‘brdo’, u sklopu koje se nalazi i vila. Ova neobična struktura na vrhu zgrade prekrivena je lažnim kamenjem, drvećem i grmljem, prenosi CNN, no graditelj se suočava s rušenjem nakon pritužbi stanara.

brdo-na-zgradi-1

Zhang je doktor tradicionalne kineske medicine, u svojem vlasništvu drži lanac klinika za akupunkturu, a bavio se i politikom. ‘Brinuo sam se da bi građenje ove planine moglo biti malo previše, ali nikad se nisam nadao ovolikoj pažnji u medijima’, rekao je Zhang, dodavši kako su materijali za gradnju iznimno lagani i da nisu opasni.

Vila na vrhu zgrade pokriva tisuću četvornih metara, a gradnja je počela 2007. godine.

‘Smatramo da je ova konstrukcija prilično nesigurna. Što će se dogoditi ako je pogode jaki vjetrovi i kiša i onda se sruši? Što ako se onda sruše i naši krovovi?’, pita se jedan od stanara zgrade, nezadovoljan gradnjom.

Profesor Zhang je dobio nalog u kojemu stoji da je 800 četvornih metara njegova zdanja sagrađeno bespravno te da tu površinu mora unutar sljedećih 15 dana ukloniti.

Zhang je rekao kako njemu nije problem srušiti konstrukciju ako to bude potrebno, dajući do znanja da je ovakav nalog i očekivao.

brdo-na-zgradi-3

brdo-na-zgradi-4

 

Izvor: Dnevnik.hr

Tags:
, , ,