Knjiga o cvjetnom dizajnu koju nema vaša majka

Florist Mike Hines u svojoj debitantskoj knjizi UPROOTED pokazuje kako cvjetni aranžmani mogu isto tako biti seksi, muževni i tajanstveni

1_1

Život nisu samo lijepe fraze, tratinčice, bebin dah, ali niti cvjetni aranžmani. Majstor cvjetnog dizajna, Mike Hines u svojoj je dvadesetogodišnjoj karijeri snažno utjecao na industriju dizajniranja cvijeća prkoseći pravilima u kreiranju jedinstvenog ambijenta i to svojim neobičnim cvjetnim instalacijama koje nadilaze maštu većine ljudi. Njegov dizajn je muževan, ponekad erotičan, ali uvijek vješto umjetnički napravljen. Koristeći naočigled iste cvjetne elemente s kojima je izgradio vlastiti bezvremenski brand epochfloral, Hines se nakon dvadeset godina karijere odlučio na izdavanje knjige imena UPROOTED, a koja se sad već proglašava kapitalnim izdanjem u kategoriji dizajniranja cvijeća.

IMG_5456

Knjiga UPROOTED pokazuje specifičnu „mušku“ estetiku dizajna i donosi vrlo intiman pristup jednog dizajnera i teško je pretpostaviti da se takav sadržaj može naći u drugim knjigama posvećenim dizajniranju cvijeća. UPROOTED sadrži kompilaciju 80 fotografija u boji koje je snimio fotograf Doug Human u vrlo delikatnoj Hinesovoj orkestraciji u kojem se izmiješani različiti organski sastojci, pijesak, biljke, te poseban dodir samog dizajnera. Hines vodi čitatelja u vlastiti svijet, stvarajući dizajn koji je funkcionalan, ali  istovremeno tajanstven, seksi i jednostavan, bez previše boja i posebne obrade. „Kad stvaram u mraku,”  – kaže Hines “cvijeće postaje ljepše, drvo toplije, a moji su pokreti mirniji i sporiji”.

6_2

Hinesova strast jača je od snage same biljke i atmosfere u kojoj stvara, te duboko ponire u interijere koje svojim umjetničkim izrazom pretvara u nezaboravnu, čarobnu i bezvremensku cvjetnu galeriju. On nužno ne slijedi pravila cvjetnog dizajniranja, već naprotiv ide za svojim instinktima i vlastite ideje ne ostavlja neotkrivenim.  

1-10

O autoru

Mike Hines je osnivač branda epoch.floral koji vješto kombinira cvjetni dizajn i modu. Park Hyatt, Hyatt International, Bottega Venetta, Armani, Saks 5th Ave, Barney’s NYC, Ferregamo, i Coach – samo su neki koji su izložili Hinesove cvjetne aranžmane u svojim prostorima ili na raznim događanjima.

Više: www.epochfloral.com

3_21_5

6_9

1_2