Grohe u Oris Kući Arhitekture

Grohe u Oris Kući Arhitekture

U Oris Kući arhitekture održano je predstavljanje projekta uređenja interijera zgrade Adris grupe u Zagrebu koji potpisuje arhitektica i produkt-dizajnerica Vedrana Ergić. Razgovor o projektu sa arhitekticom Ergić vodili su arhitekt Ante Nikša Bilić i Maroje Mrduljaš, arhitekt i glavni urednik časopisa Oris.

Grohe u Oris Kući Arhitekture

Grohe kao vodeći svjetski proizvođač prvoklasne sanitarne opreme s prirodno jakim vezama sa svjetskom arhitektonskom i dizajnerskom zajednicom, ponosni je pokrovitelj predavanja Vedrane Ergić, arhitektice sa diplomom zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta.  U nizu realizacija raznih tipologija, posebno je istaknuta na području projektiranja arhitekture interijera. Intenzivno istražuje povijest dizajna te u vlastitim projektima djeluje i kao produkt-dizajnerica. Dobitnica je niza nagrada na urbanističko-arhitektonskim natječajima kao i za realizirane projekte od kojih su najznačajnije nagrade Bernardo Bernardi dodijeljena 2017. godine za projekt interijera poslovnog centra Adris grupe u Zagrebu i za projekt interijera stana u kući Šufflay. Nagrada Bernardo Bernardi dodijeljena joj je i 2003. godine za projekt interijera stana na Ribnjaku koji je osmislila zajedno s Markom Murtićem.

Grohe u Oris Kući Arhitekture

O iznimnom radu arhitektice Ergić, g. Maroje Mrduljaš je izjavio:

„Vedrana Ergić tokom svog dugogodišnjeg djelovanja na području arhitekture interijera sustavno istražuje teme transformabilnosti prostora, elastičnih scenarija korištenja, te pažljivog usklađivanja specifičnih potreba korisnika s prostornim okvirom. Njeno besprijekorno baratanje arhitektonskim elementima, što uključuje i složene tehnološke mehanizme, udruženo je s prepoznatljivom estetikom koja je utemeljena u geometrijskoj preciznosti, sofisticiranom korištenju materijala, te eruditskom pristupu opremanju prostora. Svi ti interesi dosežu svoje puno ostvarenje u složenom projektu Zgrade Adris grupe i Croatia osiguranja, gdje kroz metodu interijerskog urbanizma ostvaruje ambijente sličnih koncepcija, no različitih karaktera. Tako prostori Croatia osiguranja afirmiraju kolektivnu kreativnost i demokratičnost uredskih prostora, dok prostori Uprave Adris Grupe uvode procesualnu prostornu dramaturgiju koja korespondira s korporativnim ritualima.“

Grohe u Oris Kući Arhitekture

U prostoru Oris Kuće arhitekture, predstavljena je i Grohe linija „Lineare“, koja svojom kozmopolitskom estetikom oduševljava sve minimaliste i ljubitelje čiste kompozicije.  Zaobljeni i pravokutni oblici linije pružaju vrhunsku fleksibilnost kada je u pitanju dizajnerski odabir za kupaonicu, koju je prepoznala i nagrađivana arhitektica Ergić. Predstavljanju projekta su prisustvovali brojni uzvanici iz svijeta dizajna i arhitekture.

Grohe u Oris Kući Arhitekture

Fotograf: Damil Kalodjera