Atraktivna kampica poput golemog jajeta

Atraktivna kampica poput golemog jajeta

Atraktivna kampica poput golemog jajeta

Na temelju putovanja francuskog prirodoslovca, Caballon g. Plocqa je zaobljena kabina koja objedinjuje brodsku i zrakoplovnu stolariju.

Inspirirana prirodoslovcem i “lovcem na ptice” Émileom Plocqom, Caballon gospodina Plocqa je kampica oblika jajeta koja se nalazi na obalama rijeke Loire. Arhitekte Aurélie Poirrier, Igor-Vassili Pouchkarevtch-Dragoche i Vincent O’Connor nadahnule su ekspedicije prirodoslovaca u Afriku, zbog čega je sagradio brod i u navigaciji se oslanjao na migracije ptica.

Prikladno, ova nazovimo je kamp kućica ima drveni trup broda, dok je gornja polovica prekrivena bijelim platnom s prozirnom plastikom u prostoru “kokpita”, tako da gosti mogu spavati s pogledom na zvijezde. Struktura je izgrađena u sklopu godišnjeg događaja Imaginary Nights, čiji je domaćin Loirestua, lokalna turistička zajednica koja omogućuje posjetiteljima boravak u izvanrednom okruženju duž estuarija Loire.

Kampica površine 15 kvadratnih metara dizajnirana je strateški kako bi se povećala veličina prostora. Ulaz je osmišljen kao dvokrilna horizontalna vrata od kojih donja polovica sadrži stube koje se postavljaju otvaranjem vratiju. U kokpitu je smješten prostor za spavanje, a na drugom kraju iza zakrivljenih, rotirajućih vrata skrivena je kupaonica s umivaonikom i WC-om. Pregrada između dva prostora sadrži ormariće za odlaganje stvari. Kao nastavak kućice izrađena je otvorena terasa za uživanje u prirodi i promatranje ptica.

Atraktivna kampica poput golemog jajeta Atraktivna kampica poput golemog jajeta Atraktivna kampica poput golemog jajeta Atraktivna kampica poput golemog jajeta Atraktivna kampica poput golemog jajeta Atraktivna kampica poput golemog jajeta Atraktivna kampica poput golemog jajeta Atraktivna kampica poput golemog jajeta Atraktivna kampica poput golemog jajeta Atraktivna kampica poput golemog jajeta Atraktivna kampica poput golemog jajeta

Atraktivna kampica poput golemog jajeta

Atraktivna kampica poput golemog jajeta

Izvor: Dwell.com

Save

Save

Save