Woosio – spoj drva i epoksi smole

Woosio – brand za izradu unikatnih predmeta od drva i epoksi smole, iza kojeg stoji mladi ljubavni par – Fabian i Katarina. I njemu i njoj se sviđala kombinacija epoksidne smole i drva, te su počeli istraživati načine izvedbe u kombinaciji dvaju materijala, a da u konačnici bude tako posebno, kreativno i efektno. Fabian je po završetku Studija dizajna, smjer Industijski dizajn odlučio pokrenuti nešto svoje. Uz punu podršku svoje djevojke Katarine priznaje da nije bilo puno dvojbe u kojem smjeru će sve ići. Woosio proizvodi stolove, zidne satove, pepeljare kao skulpture, daske za serviranje, lampe u kombinaciji drva i epoxy smole.

Svi Woosio proizvodi izrađeni su ručno uz pomno birane komade drva i pigmente koji će se s njime stopiti. Koriste se samo najbolji komadi klasičnog i egzotičnog drva kao što su maslina, orah, američki orah, hrast, badem, topola, pistacija ili drvo po želji kupca kako bi svaki proizvod bio u potpunosti jedinstven i čaroban. Smolom otpornom na UV zračenja, te širokim spektrom pigmenata nastoje se zadovoljili sve želje klijenata. Svaki proizvod dolazi u samo jednom primjerku, te zbog same prirode materijala i ručne obrade nije moguće izraditi dva ista proizvoda.

Stvoreno po mjeri u Hrvatskoj

Svaki Woosio predmet izrađuje se ručno po narudžbi – što znači da se komad može prilagoditi gotovo bilo kojoj veličini i specifikacijama. Za sve veće projekte klijent po završetku izrade dobiva kratki videozapis cijelog procesa izrade traženog proizvoda.

Obzirom da se epoksidna smola dobiva spajanjem dviju komponenti, od krucijalne je važnosti biti precizan prilikom miješanja istih u točno određenim omjerima, uzevši u obzir i temperaturu radione i postotak vlage u zraku. Još je mnogo detalja u procesu izrade koji moraju biti odrađeni bez greške kako bi se zadovoljili svi zahtjevi za finalni proizvod, a to je da proizvod bude savršen.

Woosio proizvodi se za sada mogu naručiti putem društvenih mreža Instagrama i Facebooka.