Namještaj sa oktanskim štihom

Volite automobile, motore, auto-moto utrke i ostale oktanske sportove? Namještaj nema previše veze sa automobilima, osim u slučajevima poput ovoga u kojem su dijelovi raznih vozila postali sastavni dio namještaja.

Karlo Mirković-Knaus bavi se izradom stolova, svijetiljki, taburea te pepeljara „auto-industrijskog“ tipa. Priča je počela kada je iz dosade odlučio napraviti jedan takav stol za vlastite potrebe. Stol je pokupio pozitivne kritike svih onih koji su ga vidjeli, stoga ih je odlučio napraviti još nekoliko kao poklon za prijatelje. Materijal  za stolove pronalazi na otpadu metala ili kao donacije oštećenih i neupotrebljivih dijelova iz auto servisa. Proizvodi su gotovo 100% od recikliranog materijala s obzirom da je materijal (metal,drvo,staklo) preuzet od već iskorištenih proizvoda.
Kako Karlo kaže: “Kad započinjem izradu proizvoda, nemam krajnju viziju – ona  se mijenja s obzirom na pronalazak i usklađivanje dijelova koji najbolje pristaju jedan sa drugim. Tako da prije krajnjeg rezultata komad promijeni nekoliko verzija sve dok svi dijelovi ne „sjednu“ na mjesto.”

Više informacija o njegovim radovima možete pronaći na RUSTY PARTS Creativity.

namjestaj-sa-oktanskim-stihom-2

namjestaj-sa-oktanskim-stihom-3

namjestaj-sa-oktanskim-stihom-4

namjestaj-sa-oktanskim-stihom-5