Prekrasna ljetna kuća djelomično ukopana u teren

Prekrasna ljetna kuća djelomično ukopana u teren

Secret Garden House nevjerojatna je ljetna rezidencija koju je projektirao studio Scape Architecture. Posebnost ovog projekta je način na koji je kuća integrirana u svoje prirodno okruženje.

Postoji lijep simbiotički odnos između arhitekture i prirode, kao što i sam naziv kuće sugerira.. Arhitekti su iskoristili pad na zemljištu i projektirali su kuću kao polu-podzemnu strukturu okruženu zelenilom i sa pogledom na more. Granicu parcele na južnoj strani određuje mali maslinik, a na istočnoj strani borovi, istovremeno stvarajući prekrasan osjećaj uronjenosti u prirodu.

Ova lijepa ljetna kuća nalazi se na otoku Paros u Grčkoj, a dovršena je 2019. Do nje se dolazi stazom koja prolazi kroz maslinik i skladna je kombinacija unutarnjeg i vanjskog prostora. Glavni vanjski prostor smješten je na najvišoj točki što mu omogućuje prekrasan pogled prema moru i otoku Antiparos u daljini. Interijer je organiziran u niz društvenih i privatnih prostora. Tu je kuhinja otvorenog tipa spojena u kombinaciji s dnevnim boravkom, dvije spavaće sobe i glavna soba s lijepim vanjskim tušem na privatnoj terasi. Prostori na otvorenom uključuju terasu za sunčanje, bazen sa plitkim dijelom i društveni prostor ispod pergole, zaklonjen od vjetra i s pogledom na vrt.

Izvor: Homedit.com