Moderna kuća u šumskom okruženju

Moderna kuća u šumskom okruženju

Mala ruralna naselja imaju puno šarma i mogu se smatrati idealnim mjestima za kuće za odmor ili za trajni boravak. Imaju određenu autentičnost koju velika turistička područja jednostavno ne mogu ponuditi. Ovo je projekt koji iskorištava tu činjenicu.

Ova kuća površine 220 četvornih metara smještena je u La Malbaieu u Kanadi, na prilično maloj parceli s lijepim pogledom na obližnju rijeku i padinu. Kuću je projektirao i izgradio studio Architecture49 koristeći lokalne resurse. Projekt je završen 2020. godine.

Arhitekti i klijenti složili su se oko modernog dizajnerskog pristupa pri projektiranju i uređenju kuće, koji je u suprotnosti sa ruralnim okruženjem, ali ga također na lijep način nadopunjuje. Poštivali su okoliš i pobrinuli se da grade objekt s minimalnim utjecajem na okoliš. Kuća je postavljena visoko naslonjena na padinu i nema podrumske razine što je značilo da u tom procesu nije trebalo raditi dodatna iskopavanja. S prednje strane kuća ima pogled na rijeku, dok je stražnji dio zaštićen šumom.

Ukupni oblik i dizajn objekta slijede i oponašaju elemente iz prirodnog okruženja. Izvana, iako je dizajn minimalan i suvremen, uspostavlja se lijepa veza između kuće i okolice.

Za interijer dizajneri su odabrali paletu neutralnih boja koja se temelji uglavnom na nijansama bijele, crne i prirodnog drveta. Ovo stvara prekrasan osjećaj ugode i tišine u cijelom objektu. Kuća je opremljena sadržajima kao što su bazen, sauna i spa koji su dizajnirani na način koji održava jednostavnost i autentičnost ovog prekrasnog ruralnog okruženja.

Izvor: Homedit.com