Kuća za pravi šumski doživljaj

kuća za pravi šumski doživljaj

Kad su arhitekti Eric Walter i Steve Mongillo, osnivači arhitektonske tvrtke mwworks sa sjedištem u Seattlu, bili u fazi planiranja ovog obiteljskog objekta na otoku Whidbey, često su se susretali s vlasnicima kako bi razmotrili njihove želje i zahtjeve. Mnogo puta bi tu susretali troje odrasle djece klijenata – a ponekad i njihove unuke.

Waltera i Mongilloa fascinirao je neobičan broj sudionika koji su donosili odlke o projektu. Na kraju krajeva, vikendica je trebala biti na raspolaganju cijeloj obitelji. I na sreću, postojao je konsenzus: Obitelj je željela dizajn koji je skroman, nije nametljiv i koji poštuje okruženje u kojem se nalazi. Plus, naravno, morao je imati dovoljan kapacitet da smjesti njihovu veliku obitelj.

Dvojica arhitekata predstavila su niz od tri niske građevine koje prioretiziraju pogled prema šumi sa jedne strane, te livadu na drugoj strani. Glavni blok u kojem se nalazi dnevni prostor (dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica) povezan je nogostupom s krilom spavaćih soba; zasebna kućica za unuke i goste nalazi se odmah preko dvorišta. (Kada se sve zbroji u kući može spavati do 20 ljudi).

„Projekt je osmišljen kako bi omogućio obiteljska druženja i održao obiteljske veze velike obitelji za generacije koje dolaze. Roditelji-vlasnici postavili su projekt tako da će, bez obzira na to što se s njima dogodi, njihova djeca, unuci i njihovi potomci uvijek imati kuću u kojoj će se okupljati i nastaviti graditi uspomene “, kaže Mongillo.

Fotografije: Kevin Scott Izvor: Remodelista.com