Kuća sa narančastim stubištem

kuca-sa-narancastim-stubistem-1Kuća sa narančastim stubištem projekt je arhitekta Martina Dulanta, a nalazi se u gradu Lima u državi Peru. Glavno obilježja kuće je spiralno, narančasto stubište koje je kroz staklene zidove vidljivo i izvan kuće.

kuca-sa-narancastim-stubistem-2Kuća je podijeljena na tri glavna dijela: podrum, prizemlje i terasa. Prizemlje je malo podignuto iznad terena kako bi se stvorio prostor za uske i dugačke prozore kroz koje dnevna svjetlost dopire do podruma. Stakla tih prozora su matirana kako bi se sačuvala intimnost u tim prostorijama.

kuca-sa-narancastim-stubistem-4Podrum se sastoji od 3 spavaće sobe sa privatnim kupaonicama te dnevnog boravka. Glavnina društvenog dijela kuće nalazi se u prizemlju koje je sa dvije strane omeđeno staklenim stijenama. Na taj način prizemlje se doima kao da je dio zelenog parka u kojem je kuća smještena.

kuca-sa-narancastim-stubistem-5Prizemlje se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, blagovaone, glavne spavaće sobe sa kupaonicom, spavaće sobe sa kupaonicom za poslugu.

kuca-sa-narancastim-stubistem-6Kat, odnosno terasa je dio kuće namijenjen uživanju. To je vanjski, otvoreni prostor koji se sastoji od dnevnog boravka, blagovaone, prostora za roštilj, bazena i prostora za sunčanje i odmor.

kuca-sa-narancastim-stubistem-7

kuca-sa-narancastim-stubistem-8

kuca-sa-narancastim-stubistem-9

kuca-sa-narancastim-stubistem-10

kuca-sa-narancastim-stubistem-11

kuca-sa-narancastim-stubistem-12

kuca-sa-narancastim-stubistem-13

kuca-sa-narancastim-stubistem-14

kuca-sa-narancastim-stubistem-15

kuca-sa-narancastim-stubistem-16

kuca-sa-narancastim-stubistem-17

kuca-sa-narancastim-stubistem-18

kuca-sa-narancastim-stubistem-19

kuca-sa-narancastim-stubistem-20

kuca-sa-narancastim-stubistem-21

kuca-sa-narancastim-stubistem-22

kuca-sa-narancastim-stubistem-23

kuca-sa-narancastim-stubistem-24

kuca-sa-narancastim-stubistem-25

kuca-sa-narancastim-stubistem-26

kuca-sa-narancastim-stubistem-27

Izvor: Archdaily.com