kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-1

Kuća izgrađena od kontejnera

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-1

Arhitektonski studio Patrick Bradley Architects poznat je po netipičnim objektima izgrađenim diljem zelene Irske. Takva je i ova kuća čija je baza izgrađena od četiri kontejnera.

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-2

Arhitekti su gradnji pristupili na potpuno drugačiji način za razliku od uobičajene granje u ovom području i za gradnju kuće iskoristili četiri kontejnera za transport robe, koja su bila potrebna za dobivanje dva različita volumena. Svaki od dva volumena razlikuje se po orjentaciji i boji. Dok je gornji nivo objekta prekriven tamno sivom bojom, za donji dio nije utrošeno mnogo boje, već su na kontejner postavljene nezaštićene metalne površine, kako bi korodirale i time se dobila narančasta boja donjeg nivoa.

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-3Želja arhitekata je bila stvoriti različiti doživljaj između nivoa, što je bio glavni razlog za odabir različitih boja. Vrata i prozori obojeni su bojom suprotnog nivoa.

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-4

Gornji nivo sadrži dnevni boravak, kuhinju i blagovaonu te balkon i terasu sa kojih se pruža pogled na zelena polja i šumu. U donjem dijelu nalaze se tri spavaće sobe i kupaonica.

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-5

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-6

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-7

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-8Metalno stubište smješteno između kuhinje i blagovaone vodi na donji nivo.

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-9

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-10

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-11

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-12

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-13

kuca-izgradena-od-dva-kontejnera-14

Izvor: Homedit.com