Dom pun suvenira sa putovanja

Vlasnici ove kuće upoznali su se 1999 godine dok su još bili studenti, a dom koji su stvorili sadrži brojne detalje i priče sa raznih putovanja koja su od tada zajedno prošli. Sedam godina je prošlo otkako su uselili u kuću izgrađenu 1890 godine. Stvorili su pravi dom u kojem se može vidjeti što vole i gdje su sve putovali. Kuća je puna raznih suvenira sa putovanja, ali i pojedinih detalja iz njihovog djetinjstva.

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-1Krevet na slici iznad kupljen je preko e-baya,  dok je tepih sa putovanja u Marrakech.

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-2

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-4Obzirom da u malenoj kuhinji nema dovoljno prostora za svo suđe i posuđe, za to je odlično poslužio stari medicinski ormarić iz Njemačke koji se nalazi izvan kuhinje. Iznad njega nalazi se drvorez iz Timora i drveni tanjur i Kameruna.

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-5

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-6Plakat i posuda za cvijeće na slici iznad suveniri su sa putovanja u Južnu Afriku.

 dom-pun-suvenira-sa-putovanja-7

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-8

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-9

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-10Skulptura na stepenicama je sa Balia, a tronožac je izradio prijatelj vlasnice kuće za njen 16. rođendan.

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-11

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-12Natpis “bon” je donesen iz Pariza, a slika do njega je djelo vlasnice za njenog partnera. Stolić je zapravo bio radni stol u staji, kojemu su skratili nožice kako bi ga savršeno prilagodili za dnevni boravak.

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-13Zvjezdice na zidu su iz New Yorka.

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-14Drveni okvir ogledala je sa Balia, a pojasevi na zidu iznad ogledala su iz Indije. Art Deco ormarić kupljen je na lokalnom sajmištu i obojen novim slojem boje.

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-15

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-16

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-17

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-18

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-19Staklene loptice donesene su iz Cape Towna. Okviri za slike imaju svoju posebnu priču i skakupljani su kroz nekoliko godina. Stari ormar kupljen je na lokalnom sajmištu, stolica na e-bayu za 10 £, dok je prekrivač na krevetu iz Maroka.

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-20

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-21

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-22

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-23

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-24

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-25

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-26Drvene goveđe glave su sa Malia, dok je drvena klupa sa Balia. Dosta stvari su dopremili sa putovanja na Bali, ali to baš više neće ponoviti jer ih je transport poprilično stajao.

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-27

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-27a

dom-pun-suvenira-sa-putovanja-28

Izvor: Designsponge.com