CP kuća

CP kuća je odličan primjer adaptacije stare kamene kuće i njene preobrazbe u atraktivnu ljepoticu. Projekt je napravila tvrtka Zest Architecture, a objekt se nalazi u Španjolskom gradu Gironi. Zadatak arhitekata je bio stvaranje modernog i luksuznog objekta između starih zidova od kamena. Kuća je smještena na uzvisini okružena sa 25 hektara hrastove šume.

cp-kuca©jesus-granada-2

Adaptacija je krenula od samih zidova koji su bili u lošem stanju i trebalo ih je presložiti. Dodatne staklene površine ugrađene su kako bi se što bolje iskoristio prekrasan pogled na šumu i more u daljini. Obzirom da je kuća na brdovitom terenu i djelomično ukopana u teren, donja etaža je iskorištena kao spavaći dio kuće kako bi ljeti temperatura u sobama bila ugodna za spavanje. Na gornjoj etaži smještene su društvene i dnevne prostorije koje omogućuju najbolje poglede.

cp-kuca©jesus-granada-3

Kuća koristi dizalice topline za grijanje zimi i hlađenje ljeti, a kišnica i otpadne vode koje prolaze kroz prirodni filter izrađen od slojeva ugljena i biljaka sakupljaju se u bazenu i koriste za zalijevanje vrta.

cp-kuca©jesus-granada-4

cp-kuca©jesus-granada-5

cp-kuca©jesus-granada-6

cp-kuca©jesus-granada-7

cp-kuca©jesus-granada-8

cp-kuca©jesus-granada-9

cp-kuca©jesus-granada-10

cp-kuca©jesus-granada-11

cp-kuca©jesus-granada-12

cp-kuca©jesus-granada-13

cp-kuca©jesus-granada-14

cp-kuca©jesus-granada-15

cp-kuca©jesus-granada-16

cp-kuca©jesus-granada-17

cp-kuca©jesus-granada-18

cp-kuca©jesus-granada-19

cp-kuca©jesus-granada-20

cp-kuca©jesus-granada-21

cp-kuca©jesus-granada-22

Izvor: Myhouseidea.com