Buddy’s House by Sergey Makhno

kuca-by-sergey-makhno-1

Buddy’s House naziv je ovog projekta Ukrajinskog arhitekta Sergeya Makhnoa. Kuća na interaktivan način spaja interijer i eksterijer, a za to je osim arhitekta zaslužan i vlasnik, jer je prihvatio sve ideje arhitekta. Stražnji dio kuće potpuno se otvara prema vrtu, ali i pruža dovoljno privatnosti. Kuća ima površinu od 235 m², a staklene stijene omogućuju pogled u društvene prostorije u prizemlju, te vlasnikovu spavaću sobu na katu.

kuca-by-sergey-makhno-2Dok je sa stražnje strane potpuno otvorena, prema ulici je potpuno druga priča, odnosno fasada je zatvorena i bez ikakvih otvora. Na bočnim fasadama svoje mjesto su zauzeli ispiljeni komadi hrasta.

kuca-by-sergey-makhno-3Prizemlje kuće određeno je za društvene prostorije (dnevni boravak, blagovaonu, kuhinju), ali tu je svoje mjesto zauzela i spavaća soba za goste, garderoba, vešeraj, kupaonica i kotlovnica. U središtu društvenog prostora, paralelno sa stubištem smještena je vertikalna knjižnica, koja se sa svojih 6m prostire do stropa kata.

kuca-by-sergey-makhno-4

Kat je rezerviran za spavanje i na njemu su smještene tri spavaće sobe, dvije kupaonice, dvije garderobe i radna soba.

kuca-by-sergey-makhno-5

kuca-by-sergey-makhno-6

kuca-by-sergey-makhno-7

kuca-by-sergey-makhno-8

kuca-by-sergey-makhno-9

kuca-by-sergey-makhno-10

kuca-by-sergey-makhno-11

kuca-by-sergey-makhno-12

kuca-by-sergey-makhno-13

kuca-by-sergey-makhno-14

kuca-by-sergey-makhno-15

kuca-by-sergey-makhno-16

Izvor: Freshome.com