6 brodskih kontejnera za obiteljsku kuću

Arhitekti iz studia LOT-EK spojili su šest brodskih kontejnera u obiteljsku kuću nazvanu ‘C-home Hudson’. Montažna rezidencija ima otvoreni raspored s dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovaonicom u prizemlju i dvije spavaće sobe na katu. Zahvaljujući velikim staklenim stijenama, interijer ima obilje prirodnog svjetla, dok je vanjski dio opremljen velikom terasom straga.

6 brodskih kontejnera za obiteljsku kuću

C-home Hudson prvi je prototip C-home-a, serije montažnih kuća koje je unaprijed dizajnirao i predinženjerirao LOT-EK. Dizajn obuhvaća šest dvanaestmetarskih brodskih kontejnera, koji zajedno pružaju 178 četvornih metara životnog prostora na dvije razine. Prizemlje sadrži sve dnevne prostore, poput kuhinje, dnevnog boravka i blagovaonice, dok su privatne sobe smještene na gornjoj razini. svakoj od dvije spavaće sobe moguće je pristupiti vlastitim stubištem, a sadrži vlastitu kupaonicu i garderobni ormar.

6 brodskih kontejnera za obiteljsku kuću

Velika dijagonalna ostakljenja omogućuju unutrašnjost kuće s puno prirodnog svjetla i strujanje zraka. LOT-EK je uredio vanjsku terasu sa stražnje strane koja nudi dodatni životni prostor okružen drvećem i zelenilom. Dodatno, vanjsko stubište dovodi stanovnike do zelenog krova sa velikom krovnom terasom.

Izvor: designboom.com Fotografije: Aundre Larrow