Stvorite oazu mira u vrtu

Pretvorite vaš vrt i dvorište u omiljeno i opuštajuće mjesto u ovim vrućim ljetnim mjesecima.

Nakon napornog radnog dana opustite se i uživajte u vašoj privatnoj maloj oazi u svom dvorištu.

Ponekad je jako malo potrebno da bismo se mogli opustiti i istinski uživati. Vlastito dvorište opremljeno kvalitetnim vrtnim namještajem uz obilje zelenila i pregršt sunca zvuči kao pun pogodak.

Što još čekate? Potražite visokokvalitetni vrtni namještaj i uživajte u svakoj ljetnoj večeri s vašom obitelji i prijateljima. Pretvorite svoju terasu ili dvorište u savršeno mjesto za druženje i opuštanje. Gledajte kako vaš vrt raste, a živopisne biljke donose radost i vedrinu. Bez obzira na to tražite li vrtni namještaj od dva, tri ili više dijelova, vrtnu ljuljačku ili sjenicu, na web stranici https://idealno.rs/ zasigurno ćete pronaći sve što vam je potrebno.

Drvo ili kamen? Što je u trendu?

Drvo se duže vrijeme koristi kao materijal za izradu vanjskog namještaja. Radi se o tvrdom drvetu hrasta ili tikovine koje je izdržljivije, trajnije i otpornije na vanjske utjecaje za razliku od ostalog drveta. Bez obzira na to što ono ipak nije toliko izdržljivo kao kamen, podmazuje se ili na neki drugi način tretira kako bi zadržalo najbolja svojstva.

Odabir između drveta ili kamena je stvar osobnih ukusa i preferencija, tako da jednostavno nije moguće jasno odrediti je li u trendu drveni ili kameni vrtni namještaj. U trendu je onaj koji se vama sviđa. Dok kameni namještaj djeluje nekako hladno, prirodne ljepote drvenog namještaja pridonose toplijoj i ugodnijoj atmosferi. Drvo je svevremenski materijal koji se koristi i za uređenje interijera i za uređenje eksterijera. U tradicionalnom okruženju drvo će djelovati klasično, dok će u moderno uređenom prostoru dati dozu elegancije. Ovisno, dakako, o kojoj vrsti drveta je riječ te o tome je li lakirano ili mat.

Moramo priznati da je kameni namještaj također prilično popularan zbog svoje cijene, ali i „težine“. Uglavnom se radi o prirodnom kamenu, dakle, granitu ili sedra kamenu, što znači da je svaki komad namještaja poseban zbog jedinstvenih uzoraka. Postoje i određene smole koje imitiraju kamen, međutim slabije su kvalitete, a cijena je jednaka. 

Kako odabrati vrtni namještaj?

Vrtni namještaj dostupan je, kako smo već naveli, u raznim materijalima kao što drvo, kamen, ratan, plastika, dok su nadstrešnice izrađene od aluminija i polikarbonatnih pokrovnih ploča. Velika većina namještaja ne zahtijeva gotovo nikakvo održavanje, tako da svaki puta možete iznova i bez problema uživati u svome društvu.

Dodatna oprema za dvorište i vrt

Stvorite ugodnu atmosferu u vašem dvorištu i uredite prostor onako kako ste oduvijek htjeli. Uživajte u popodnevnom ili večernjem odmoru u najudobnijoj vrtnoj ležaljci. Ako imate više slobodnog prostora, savjetujemo vam da razmislite o kupnji vrtne ljuljačke. Smjestite je ispod drveta, natočite si omiljeni hladni napitak i napunite baterije za novi radni dan.

Ljeto je kao stvoreno za duga i privatna večernja druženja na otvorenom. Kako biste skupa sa svojom obitelji i prijateljima provodili nezaboravne ljetne trenutke, odaberite kvalitetan i udoban vrtni namještaj po povoljnim cijenama.