Knjižnica u dnevnom boravku

Tijekom godina u svakom domu sakupi se određena kolekcija knjiga. Kod osoba koje vole čitati ta kolekcija zna biti pozamašna, a police često znaju biti pretjesne za sve knjige. Dnevni boravak je jedna od prostorija u koju možete spremiti veću količinu knjiga koje će biti dostupne u svakom trenutku, vaša osobna knjižnica. U nastavku donosimo nekoliko primjera u kojima je dnevni boravak iskorišten za pohranjivanje veće količine knjiga.

knjiznica-u-dnevnom-boravku-2

Prvi primjer prikazuje malo dublje police na koje je moguće složiti knjige u dva reda.

knjiznica-u-dnevnom-boravku-3

knjiznica-u-dnevnom-boravku-4

Ovaj primjer prikazuje dobro iskorištenu visinu dnevnog boravka. Iako do nekih polica ormara nije moguće doseći sa poda, to nije veliki problem jer rješenje za to nalazi se odmah do ormara. Ljestve koje su se odlično ukopile u industrijski dizajn dnevnog boravka.

knjiznica-u-dnevnom-boravku-5

knjiznica-u-dnevnom-boravku-6

I u ovom primjeru iskorištena je visina stropa, a ormar je ugrađen u zid. Kada je ormar zatvoren dnevni boravak dobiva potpuno drugu sliku.

knjiznica-u-dnevnom-boravku-7

knjiznica-u-dnevnom-boravku-8

Police netrebaju uvijek biti ispunjene samo knjigama. U ovom primjeru između knjiga postavljene su razne vaze, skulpture, košare, te razne druge dekoracije što u konačnici jako lijepo izgleda.

Izvor: Home-designing.com