kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru

Kako urediti dnevni boravak u malom prostoru

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoruKako urediti dnevni boravak u malom prostoru? Ponekad je vrlo jednostavno, ali često se pri uređenju pojavljuju mnogi problemi koji zadaju glavobolju na putu do idealnog rješenja. Kakav namještaj odabrati? Kako razmjestiti namještaj u prostoru? Koje dekoracije odabrati? U nastavku dajemo odgovor na neka pitanja koja pomažu u rješavanju problema.

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-2Dobar trik za uređenje svih malih prostora su ogledala. Osim kao dekoracija na zidu poslužiti će da imaginarno povećaju prostor. Ako postoji mogućnost postavite ga nasuprot prozora. Ogledalo će reflektirati pogled sa prozora i boravak će izgledati kao da ima još jedan prozor.

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-3Birajte namještaj sa sakrivenim ladicama i pretincima za spremanje stvari. Postoje mnoge sjedeće garniture u kojima se podizanjem sjedišta ili izvlačenjem ladice otvara prostor za spremanje stvari. To će odlično poslužiti za suvišne pokrivače i jastuke. Odaberite stolić koji ispod radne ploče ima police, ladice ili umjesto stolića postavite manju škrinju ili kovčeg u koji možete odložiti stvari.

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-5Pri odabiru namještaja pripazite na dimenzije. Ne birajte glomazan namještaj koji će bespotrebno zauzeti prostor. Radije birajte namještaj manjih dimenzija koji će te maksimalno iskoristiti.

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-4Iskoristite visinu prostorije. Visina prostora neće pomoći da u dnevni boravak ugurate još jednu fotelju, ali će poslužiti za police sa knjigama, slike i ostale dekoracije koje će stvoriti dojam većeg prostora.

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-16Postavite kauč bez naslona. Dobro rješenje ako je dnevni boravak spojen sa još nekim prostorom, odnosno kada je kauč smješten na sredini prostorije. Može se koristiti za sjedenje u oba prostora.

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-10Dodajte biljke. Biljke će kao i ogledalo zavarati oko i stvoriti dubinu u prostoru. Najbolje ih je postaviti u kuteve ili iza fotelja i sjedećih garnitura.

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-6Odaberite multifunkcionalan namještaj. Namještaj koji ima nekoliko namjena uvijek je dobar odabir u skućenim prostorima. Ako umjesto klasičnog stolića odaberete tabure koji može služiti kao i stolić uvijek će te imati jedno sjedeće mjesto više.

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-17Ne pretjerujte s brojem sjedećih mjesta. Uredite dnevni boravak tako da ima optimalan broj sjedećih mjesta za sve one koji žive u stanu, a za povremene goste i prijatelje nabavite sklopive stolice koje se jednostavno spremaju ispod sjedeće garniture ili negdje gdje ne smetaju.

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-7Nabavite “nevidljivi” namještaj. Kupite stolić ili stolicu izrađenu od prozirnog materijala poput pleksiglasa, stakla i sl.

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-18

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-8

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-9

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-9

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-11

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-12

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-13

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-14

kako-urediti-dnevni-boravak-u-malom-prostoru-15Izvor: Pinterest.com