DIY - izradite drveni podložak za lonac

DIY – izradite drveni podložak za lonac

DIY - izradite drveni podložak za lonacPripremate večeru za prijatelje? Osim pripremom ukusnih jela, možete se pohvaliti i izradom korisnih dodataka za kuhinju poput drvenog podloška za lonac. Izrada je brza, jednostavna i ne zahtjeva hrpu materijala za izradu.

DIY - izradite drveni podložak za lonacZa izradu podloška trebate:

  • 9 drvenih letvica kvadratnog presjeka 15×15 mm, duljine oko 22 cm (mogu biti koji cm dulje ili kraće, ovisno kakve lonce imate u kuhinji)
  • Uže kričave boje debljine 2-4 mm
  • Bušilica
  • Svrdlo za drvo 1 mm šire od debljine užeta
  • Metar ili ravnalo
  • Olovka
  • Škare
  • Iglu za provođenje užeta kroz rupe (nije na fotografiji)

DIY - izradite drveni podložak za lonacPrvi korak je razmjeriti i označiti po 4 točke za bušenje rupa na drvenim letvicama. Ako imate letvice dužine 22 cm odmjerite od svakog ruba 2 cm kako bi dobili prve dvije točke za bušenje. Zatim od tih točaka odmjerite 2x po 6 cm kako bi dobili preostale 2 točke.

DIY - izradite drveni podložak za lonacNa označenim točkama pomoću svrdla i bušilice izbušite rupe na letvicama.

DIY - izradite drveni podložak za lonacZatim škarama odrežite 4 komada užeta na dužinu od oko 60 cm (može i više kako bi bili sigurni da vam neće nedostajati užeta na kraju). Pomoću igle provucite uže na prvoj drvenoj letvici.

DIY - izradite drveni podložak za lonacNa kraju užeta napravite čvor i povucite uže da čvor dođe do letvice. Zatim napravite čvor i na drugoj strani letvice. Ponovite to i na preostale 3 rupe na letvici. Pripazite da čvor bude uvijek veći od rupe na drvenoj letvici.

DIY - izradite drveni podložak za lonacNakon što ste učvrstili prvu letvicu, provucite sva 4 užeta kroz drugu i povucite je skroz do unutarnjih čvorova prve letvice. Napravite čvorove sa slobodne strane druge letvice kako bi je učvrstili. Isti korak ponovite sa preostalih 7 letvica.

DIY - izradite drveni podložak za lonacNakon što ste čvorovima učvrstili sve drvene letvice preostaje vam samo odrezati višak užeta na krajevima.

DIY - izradite drveni podložak za lonacI to je to! Vaš podložak je spreman da na njega postavite lonac sa upravo kuhanom večerom.

DIY - izradite drveni podložak za lonacMožete kombinirati više boja užeta, pa čak i obojiti drvene letvice samo pripazite da kupite boju koja je otporna na visoke temperature.

DIY - izradite drveni podložak za lonac

Izvor: Diys.com

Save

Save

Save

Save

Save