DIY – efektna hologramska vaza

DIY - efektna hologramska vaza Uredili ste dnevni boravak, ali još vam nedostaje neka efektna dekoracija za stolić ili policu? Hologramska vaza mogla bi biti idealan izbor. A najbolje je što je možete izraditi sami.

DIY - efektna hologramska vazaZa izradu je potrebno:

  • staklena vaza ili veća staklena čaša
  • hologramska folija
  • sprej temeljne bijele boje
  • krep traka
  • skalpel

DIY - efektna hologramska vazaObzirom da bojite samo vanjsku površinu vaze, krep trakom zaštitite unutarnju površinu.

DIY - efektna hologramska vazaObojite vanjsku površinu temeljnom bijelom bojom. Najbolje u nekoliko slojeva, ali pripazite da između nanošenja svakog sloja ostavite dovoljno vremena da se boja osuši.

DIY - efektna hologramska vazaIzrežite foliju na dimenzije koje će odgovarati visini i opsegu vaše vaze. Radije ostavite koji milimetar folije više nego da vam nedostaje.

DIY - efektna hologramska vazaOdlijepite zaštitnu foliju sa ljepljivog dijela hologramske folije. Poravnajte vazu i foliju, te polako i pažljivo lijepite hologramsku foliju na vazu pazeći da se pritom ne naprave mjehurići zraka između vaze i folije.

DIY - efektna hologramska vazaSkalpelom izrežite višak folije sa donje i gornje strane, te eventualni višak po opsegu vaze.

DIY - efektna hologramska vazaVaša vaza spremna je za korištenje. Stavite u nju cvijeće i postavite je na željeno mjesto.

DIY - efektna hologramska vaza

DIY - efektna hologramska vaza

Izvor: Abeautifulmess.com