Nekoliko prijedloga za uređenje male blagovaonice

/
/

Mali prostor za blagovaonu ne treba predstavljati veliki problem ako se obrati pozornost na neke detalje prilikom uređenja. U nastavku donosimo nekoliko korisnih trikova.

uredenje-male-blagovaone-2

Ogledalo mijenja percepciju prostora, stvara dojam većeg prostora nego što je u stvarnosti, pogotovo ako postavite veliko ogledalo preko cijele površine zida. Stol za 4 osobe, izgleda kao da je stol za 8 ljudi.

uredenje-male-blagovaone-3

Odaberite stolice koje nemaju visoki naslon. Niže stolice biti će manja vizualna prepreka i prostor će se doimati prostranijim. Klupa može poslužiti kao alternativa stolicama, a može uštedjeti prostor u blagovaoni i ponuditi dodatno mjesto za stolom. Takođe stolice bez naslona za ruke uvijek nude više prostora od onih sa naslonom.

uredenje-male-blagovaone-15

Ovalni ili okrugli stolovi mogu biti dobro rješenje jer omogućuju veću slobodu kretanja oko stola.

uredenje-male-blagovaone-4

uredenje-male-blagovaone-5

Stakleni stol i stolice od pleksiglasa ili nekog drugog prozirnog materijala nisu potpuna vizualna prepreka stoga će svjetlost kroz njih dopirati do gotovo svakog kutka blagovaone, a takav namještaj biti će manje uočljiv i prostor će se doimati većim.

uredenje-male-blagovaone-4a

uredenje-male-blagovaone-8

Boje i dnevno svjetlo također igraju važnu ulogu u uređenju prostora, pogotovo u malim prostorima. Uređenje male blagovaonice započnite odabirom svijetlih boja i ukoliko je moguće neka u taj prostor dopire što više dnevnog svjetla. Ako ste ljubitelj tamnih boja, ukrasite prostor tamnim dekoracijama.

uredenje-male-blagovaone-7

Male blagovaonice kao i svi mali prostori moraju biti funkcionalni, stoga iskoristite svaki komadić prostora. Klupe uz zid ili u kutu mogu biti odlično rješenje jer štede prostor i omogućuju više prostora za sjedenje, kao i dodatni prostor za spremanje stvari ispod sjedišta.

uredenje-male-blagovaone-6

uredenje-male-blagovaone-18

uredenje-male-blagovaone-11

U nastavku pogledajte još neke zanimljive ideje za uređenje male blagovaonice.

uredenje-male-blagovaone-9

uredenje-male-blagovaone-10

uredenje-male-blagovaone-12

uredenje-male-blagovaone-13

uredenje-male-blagovaone-14

uredenje-male-blagovaone-16

uredenje-male-blagovaone-17

Izvor: Pinterest.com

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
Mojstan.net stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda Mojstan.net stranica slažeš se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možeš podesiti u svojem internetskom pregledniku, a više o tome pročitaj na stranici "Kolačići". Za nastavak pregleda i korištenja Mojstan.net stranica klikni na gumb "Slažem se".
Kolačići