Kamenje za pririodan izgled vrta

/
/

Lijepo uređeni vrt dodatno uljepšava izgled svake kuće, ali za to nije dovoljno samo posaditi poneki cvijet i održavati urednu zelenu travu. Poneki kamen ili stijena u vrtu sigurno će dobro izgledati i doprinjeti će njegovom prirodnijem izgledu.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-1Jednostavan vrt u kojem je riječno kamenje korišteno kao podloga za stazicu.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-4

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-5

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-3Prirodniji izgled dobiva se kombinacijom kamenja raznih veličina.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-6Krivudave površine ispunjene kamenom u kombinaciji sa travnatim površinama stvaraju zanimljivu sliku vrta.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-7Jednobojno kamenje odlično će poslužiti kao podloga koja će istaknuti šareno cvijeće i ostale biljke.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-8

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-9Veći komadi stijene mogu poslužiti za formiranje ognjišta u vrtu, koje će noću pružiti poseban ugođaj i toplinu.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-10

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-11

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-12Komadi stijene mogu poslužiti za formiranje terena i definiranje granica stazica i vrta.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-13

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-14Ako je vrt većih dimenzija i u njemu postoji visinska razlika za čije jednostavnije savladavanje su potrebne stepenice, nema boljeg izbora od stepenica izrađenih od kamenih ploča.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-15

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-16Kamen može poslužiti kao klupa za sjedenje. Nije udoban, ali ako na njega stavite mekane jastučiće to će se brzo promijeniti.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-17

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-18

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-19Ograde od kamena pravi su ukras oko kuće, kao lijepi lančić oko vrata.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-20

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-21Naravno i cijela terasa može biti izrađena od prirodnog kamena.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-22Ako u vrtu napravite maleni potočić okružen kamenom i biljkama, vaš vrt postati će prava slika prirode koja će vam pružiti mnogo zadovoljstva te savršeno mjesto za opuštanje.

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-23

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-24

kamenje-za-prirodan-izgled-vrta-25

Izvor: Homedit.com

facebook-like-banner-300x100

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
Mojstan.net stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda Mojstan.net stranica slažeš se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možeš podesiti u svojem internetskom pregledniku, a više o tome pročitaj na stranici "Kolačići". Za nastavak pregleda i korištenja Mojstan.net stranica klikni na gumb "Slažem se".
Kolačići